Antena 3 CNN Economic Auto Centenarul statuetei înaripate: O sută de Rolls Royce-uri au defilat la Londra

Centenarul statuetei înaripate: O sută de Rolls Royce-uri au defilat la Londra

Centenarul statuetei înaripate: O sută de Rolls Royce-uri au defilat la Londra
07 Feb 2011   •   10:51

Paradă de maşini la Londra. O sută de limuzine Rolls Royce au defilat pe străzile capitalei Marii Britanii. Evenimentul a sărbătorit centenarul legendarei statuete înaripate care tronează pe radiatorul fiecărui Rolls.

Frumoasele limuzine au putut fi admirate în voie de şoferi şi pietoni pe străzile din Londra. O sută de posesori de Rolls Royce, de modele mai vechi sau mai noi, au sărbătorit, împreună, un secol de la naşterea statuetei cunoscute ca "Doamna Înaripată". Cortegiul a trecut prin toate locurile celebre ale oraşului - Piccadilly Circus, Trafalgar Square sau podul de lângă Parlament.

Firma Rolls Royce s-a născut în 1904 şi, în primii ani, vehiculele sale nu aveau nicio emblemă deosebită. Statueta de pe radiator a fost creată abia în 1911. La început, era opţională, dar din 1920 a intrat în dotarea standard a maşinilor ieşite din uzină. Oficial, ea reprezintă Spiritul Extazului, dar, cum se întâmplă adesea, numele venit din public - Flying Lady - a fost cel care s-a impus.

Bineînţeles, statueta are şi o poveste, din nefericire cu final tragic. Sculptorul din 1911 a avut ca model o tânără care era secretara, dar şi iubita secretă a unui respectabil lord, editorul unei reviste pentru automobilişti. Femeia şi-a pierdut viaţa în timpul primului război mondial, când vaporul cu care călătorea a fost scufundat de o torpilă. Corpul nu i-a fost găsit niciodată.

 


×
Subiecte în articol: Londra
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close