Antena 3 CNN Economic Auto “Chiar mi-aş cumpăra o astfel de maşină". Dacia Duster, lăudată în presa internaţională

“Chiar mi-aş cumpăra o astfel de maşină". Dacia Duster, lăudată în presa internaţională

“Chiar mi-aş cumpăra o astfel de maşină". Dacia Duster, lăudată în presa internaţională
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Aug 2012   •   09:35
Chiar mi-aş cumpăra o astfel de maşină". Aşa îşi începe editorialistul Neil Lyndon articolul din publicaţia The Telegraph.

"Până am testat Dacia Duster, şansele să-mi cumpăr maşina asta erau egale cu cele de a mă muta pe Marte", a mai scris jurnalistul.

Maşina românească a primit o serie de aprecieri din partea ziaristului britanic care face şi o scurtă prezentare a istoricului Dacia.

Britanicul a fost impresionat, în primul rând, de preţul SUV-ului. Preţurile Daciei Duster încep de la 8.995 de lire sterline în Marea Britanie.

"Maşina are aproape aceleaşi dimensiuni cu Nissan Qashqai şi Skoda Yeti, însă versiunea 4x4 cu toate dotările de Duster pe care am testat-o - inclusiv aer condiţionat, airbag-uri şi jante de aliaj - e mai ieftină decât cea mai ieftină versiune de Yeti 4x2", Lyndon, care aminteşte însă şi un minus al maşinii româneşti: versiunea de bază
nu include nici măcar un radio".

Cât despre exteriorul Dacie Duster, acesta „arată ca un model mai vechi de Hyundai, iar interiorul nu a scăpat încă de austeritatea specifică erei sovietice. Se comportă la drum cu o oarecare lipsă de fineţe, însă motoarele pe benzină şi motorină şi cutiile de viteze cu şase trepte sunt rezistente, iar sistemul 4x4 furnizat de Nissan este cu adevărat impresionant. După ce am testat-o pe teren accidentat, sunt sigur că Duster-ul s-ar descurca de minune iarna în munţii scoţieni unde trăiesc", scrie jurnalistul.

"
Cred că se vor vinde foarte bine" a mai scris editorialistul britanic la finalul artivolului. "Mă gândesc serios să cumpăr eu însumi una pentru familia mea. Aşadar, are cineva un bilet spre Marte?"

 

 

×
Subiecte în articol: Dacia Duster
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close