Chrysler nu mai vrea la Renault şi negociază cu General Motors

03 Noi 2008   •   08:55
Chrysler nu mai vrea la Renault şi negociază cu General Motors

Fondul de investiţii Cerberus Capital Management a încetat negocierile privind vânzarea Chrysler către grupul Renault-Nissan, producătorul auto american preferând o înţelegere cu General Motors, potrivit cotidianului Detroit News, citat de Reuters.
"Nu au fost planificate noi negocieri între Cerberus Capital Management şi Nissan, fondul de investiţii considerând că o fuziune a Chrysler cu General Motors este mai avantajoasă", spune o sursă apropiată negocierilor. Reprezentanţii Cerberus nu au făcut comentarii.
Detroit News relata săptămâna trecută că Nissan Motor a propus achiziţionarea a 20% din acţiunile Chrysler, integrând astfel constructorul auto american, aflat în dificultate, în alianţa companiei japoneze cu grupul francez Renault.
Preşedintele grupului Nissan-Renault, Carlos Ghosn, respingea, la acel moment, informaţiile privind negocierile pentru achiziţia Chrysler, pe motiv că o alianţă strategică nu este suficientă pentru a risca sume importante de bani în contextul economic actual.
General Motors şi Chrysler au negociat o posibilă fuziune. Surse spune că un acord trebuie să aştepte încheierea alegerilor prezidenţiale din SUA, de pe 4 noiembrie, după ce administraţia Bush a respins susţinerea procesului prin fonduri guvernamentale.
Cerberus Capital Management este proprietara a 80% din capitalul Chrysler.
Antena3.ro

Parteneri
x close