Antena 3 CNN Economic Auto Chrysler nu mai vrea la Renault şi negociază cu General Motors

Chrysler nu mai vrea la Renault şi negociază cu General Motors

Chrysler nu mai vrea la Renault şi negociază cu General Motors
03 Noi 2008   •   08:55

Fondul de investiţii Cerberus Capital Management a încetat negocierile privind vânzarea Chrysler către grupul Renault-Nissan, producătorul auto american preferând o înţelegere cu General Motors, potrivit cotidianului Detroit News, citat de Reuters.
"Nu au fost planificate noi negocieri între Cerberus Capital Management şi Nissan, fondul de investiţii considerând că o fuziune a Chrysler cu General Motors este mai avantajoasă", spune o sursă apropiată negocierilor. Reprezentanţii Cerberus nu au făcut comentarii.
Detroit News relata săptămâna trecută că Nissan Motor a propus achiziţionarea a 20% din acţiunile Chrysler, integrând astfel constructorul auto american, aflat în dificultate, în alianţa companiei japoneze cu grupul francez Renault.
Preşedintele grupului Nissan-Renault, Carlos Ghosn, respingea, la acel moment, informaţiile privind negocierile pentru achiziţia Chrysler, pe motiv că o alianţă strategică nu este suficientă pentru a risca sume importante de bani în contextul economic actual.
General Motors şi Chrysler au negociat o posibilă fuziune. Surse spune că un acord trebuie să aştepte încheierea alegerilor prezidenţiale din SUA, de pe 4 noiembrie, după ce administraţia Bush a respins susţinerea procesului prin fonduri guvernamentale.
Cerberus Capital Management este proprietara a 80% din capitalul Chrysler.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Chrysler Renault General Motors negocieri
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close