Antena 3 CNN Economic Auto Circulaţia în zonele Berzei şi Buzeşti va fi închisă până pe 15 noiembrie din cauza lucrărilor de modernizare (VIDEO)

Circulaţia în zonele Berzei şi Buzeşti va fi închisă până pe 15 noiembrie din cauza lucrărilor de modernizare (VIDEO)

Circulaţia în zonele Berzei şi Buzeşti va fi închisă până pe 15 noiembrie din cauza lucrărilor de modernizare (VIDEO)
Sursa foto: intersectie
13 Mar 2010   •   10:15

Din nou trafic restricţionat în Capitală. Este vorba despre zonele Berzei şi Buzeşti, unde circulaţia a fost oprită pentru a permite lărgirea şi modernizarea străzilor. Modificarea este necesară pentru demararea lucrărilor la noul Bulevard Uranus, care va lega Palatul Parlamentului de Piaţa Victoriei.

Proiectul pentru construcţia Bulevardului Uranus este unul ambiţios şi presupune unirea, în două etape, a două dintre principalele instituţii ale statului - Guvernul şi Palatul Parlamentului. Noua arteră are ca punct de plecare Piaţa Victoriei şi va uni străzile Buzeşti, Berzei şi Uranus.

Lucrările au fost împărţite în două etape. Prima deja a demarat şi constă în lărgirea şi modernizarea străzilor Berzei şi Buzeşti.Termenul de finalizare este de un an şi jumătate. Partea a doua presupune continuarea bulevardului de la Vasile Pârvan la Strada Uranus, zona Palatului Parlamentului, după care va urca spre Gara Progresu.

Deşi proiectul a fost pus la punct în 2006, lucrările au stagnat pînă acum din cauza lipsei banilor şi a dificultăţilor întîmpinate la exproprierea imobilelor din zona tranzitată. Unele dintre acestea, între care fostul Hotel Marna şi o parte din Hala Matache vor fi demolate. Alte clădiri - în special imobilele aflate în patrimoniul de stat - vor fi mutate la marginea viitorului bulevard.

Diametrala Nord - Sud, aşa cum mai este numit, va include câte două sau chiar trei benzi de circulaţie pe fiecare sens, iar lăţimea viitorului bulevard va avea în unele locuri aproape 30 de metri, la care se adaugă linia dublă de tramvai.

Pînă să poată circula pe viitorul Bulevard Uranus, şoferii vor avea de furcă mai întîi cu străzile blocate de lucrările la arteră. Strada Berzei a fost închisă pînă la 15 noiembrie. Traficul rutier a fost redirecţionat prin zona Gării de Nord, deja aglomerat din cauza lucrărilor la pasajul Basarab.



Antena 3




×
Subiecte în articol: trafic strazi bulevard
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close