Antena 3 CNN Economic Auto Companiile de asigurări au făcut o bază de date cu evidenţa şoferilor care au Casco (VIDEO)

Companiile de asigurări au făcut o bază de date cu evidenţa şoferilor care au Casco (VIDEO)

Companiile de asigurări au făcut o bază de date cu evidenţa şoferilor care au Casco (VIDEO)
Sursa foto: service
17 Apr 2010   •   20:13

Atenţie, şoferi! Provocaţi accidente, sunteţi buni de plată. Companiile de asigurări şi-au făcut o bază comună de date în care ţin evidenţa şoferilor care-şi repară maşinile pe Casco.

Despre o bază de date CASCO s-a vorbit încă de acum patru ani. Dar de un an, asiguratorilor le-a ajuns cuţitul la os după ce şi-au dat seama ca sunt înşelaţi în fiecare zi de clienţi şi, în final, plătesc şi de două sau trei ori aceeaşi daună la aceeaşi maşină. Softul va conţine inclusiv poze cu autoturismul şi avariile suferite.

Preţul poliţei va creşte în funcţie de numărul de accidente şi de cât de mare e valoarea daunei, în medie, cu 10 - 15% pe an. Astfel că, la un accident, anul următor vom plăti cu 10% mai mult. La două reparaţii pe casco, poliţa va fi mai scumpă cu 25%, iar la trei daune, tariful va creşte cu până la 40%. Dacă aveţi ghinionul să folosiţi poliţa Casco de mai multe ori pe an, preţul ei poate creşte anul următor cu mai mult de jumătate.

Companiile spun că nu-i va uita nici pe şoferii atenţi, caz în care aceştia pot primi an de an bonusuri cu până la 10% numai dacă nu înregistrează daune.

Până acum s-au înscis zece companii, însă din august toate vor trimite informaţii. Baza de date va putea fi folosită şi de autrităţi. Poliţie va şti ce tip de şofer, locul şi ora la care se întâmplă cel mai des accidente ca să poată lua măsuri.



Observator




×
Subiecte în articol: daune tarif masini soft service
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close