Antena 3 CNN Economic Auto Consiliul Concurenței, despre piața asigurărilor: "Să nu ne imaginăm că tarifele scad cu alt operator"

Consiliul Concurenței, despre piața asigurărilor: "Să nu ne imaginăm că tarifele scad cu alt operator"

Aproximativ 30 de zile are la dispoziție CEC Bank să obțină autorizație pentru a intra pe piaţa asigurărilor RCA. 

de Cătălina Mănoiu    |    22 Mar 2023   •   10:40

Guvernul poartă discuţii cu reprezentanții CEC de aproape un an. Consiliul Concurenței admite că preţurile asigurărilor RCA ar putea scădea, dacă pe piaţă apar mai multe companii de asigurare. 

De asemenea, Consiliul Concurenței atrage atenţia că CEC nu va putea veni cu prețuri foarte mici, dacă vrea să reziste pe piaţă, astfel că nu trebuie să ne imaginăm că vor scădea tarifele.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat că săptămâna viitoare HG care va impune revenirea la preţurile RCA din martie 2022 ajunge pe masa Guvernului. 

Timp de şase luni, şoferii ar putea fi protejaţi de explozia preţurilor la poliţele RCA. 

Citeşte şiAdrian Câciu anunţă că CEC are o lună să depună documentele de autorizare ca asigurător la ASF

Pe termen lung însă, Guvernul şi ASF nu au bătut palma asupra unui set de măsuri care să-i protejeze pe români de un alt faliment.

"Nici legislaţia RCA nu ne ajută şi face piaţa neatractivă şi vedem că nu vor să intre companii, nu sunt doritoare să intre pe piaţă, pentru că modificările produse în 2016 au fost foarte lent transpuse în piaţă.

Din păcate, problema mare e faptul că nu există niciun control al costurilor reparaţiilor", a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

×
Subiecte în articol: CEC Bank tarife RCA Consiliul Concurentei
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close