Antena 3 Economic Auto Dacia Duster, codaşă în topul celor mai sigure maşini. Vezi rezultatele testelor

Dacia Duster, codaşă în topul celor mai sigure maşini. Vezi rezultatele testelor

de M.Z.    |    03 Feb 2012   •   12:50
Dacia Duster, codaşă în topul celor mai sigure maşini. Vezi rezultatele testelor Foto: Intact Images

Dacia Duster se află pe ultimul loc în topul realizat de Euro NCAP, un program european pentru evaluarea siguranţei autoturismelor, maşina obţinând doar trei stele din cinci în urma testelor realizate.

Euro NCAP a publicat topul celor mai performante modele de noi autoturisme în domeniul siguranţei, lansate în 2011.

După testare, 11 autoturisme au obţinut patru stele din cinci, iar cel mai slab din punct de vedere al siguranţei a fost Dacia Duster, care a obţinut doar trei stele în urma testelor, potrivit Mediafax.

Cele mai sigure autovehicule pe categorii, care au obţinut cinci stele în urma testelor, sunt:

- Mini off-road 4 × 4: Audi Q3
- Supermini: Chevrolet Aveo
- Mini de familie: Ford Focus
- Mini MPV: Mercedes B Class
- Mare de familie: Volvo V60

Dacia Duster a primit un scor de 78% pentru protecţia oferită pasagerilor copii şi de 29% pentru dotările care îmbunătăţesc siguranţa.

Motivele pentru care Dacia Duster a obţinut doar trei stele în urma testelor:

1. Spaţiul destinat pasagerilor s-a comporat bine în cazul impactului frontal, însă uşa de la portbagaj s-a deschis, situaţie considerată un minus pentru siguranţă.

2. Protecţia zonei pieptului a fost calificată ca fiind medie atât pentru pasagerii adulţi din faţă, cât şi pentru cei din spate.

3. Măsurătorile efectuate la nivelul genunchilor şi femurului nu au indicat probleme. Pe partea şoferului, însă, structurile care intră în componenţa bordului au fost evaluate ca riscante.

4. În testele pentru siguranţa pietonilor, nici bara de protecţie şi nici partea din faţă a capotei nu au fost punctate, ceea ce înseamnă o protecţie slabă.

5. Capota asigură o protecţie bună în majoritatea zonelor care prezintă cele mai mari şanse de a lovi capul unui copil. Riscurile sunt mari, însă, în zonele care pot lovi capul unui adult.

Modelul testat a fost Dacia Duster 1.5 DCi Laureate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close