Antena 3 CNN Economic Auto Dacia Duster, prezentată oficial în România, în prezenţa Principesei Margareta (FOTO)

Dacia Duster, prezentată oficial în România, în prezenţa Principesei Margareta (FOTO)

Dacia Duster, prezentată oficial în România, în prezenţa Principesei Margareta (FOTO)
Sursa foto: dacia duster
23 Mar 2009   •   13:52
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Primul concept auto din istoria Dacia, Duster, a fost prezentat, luni, şi în România. Maşina a fost dezvelită în cadrul unei ceremonii care a fost organizată la World Trade Center, şi în prezenţa mai multor personalităţi, printre care Principesa Margareta, cântăreţul Aurelian Temişan şi actriţa Monica Davidescu.

Conceptul Duster este o încrucişare între un coupe şi un MPV (Multi Purpose Vehicle) după cum spun chiar oficialii Dacia. Maşina a fost foarte bine primită de publicul de la Geneva, salonul auto unde a fost prezentată pentru prima oară.



Dacia Duster va rămâne însă la stadiul de concept, şi nu va fi niciodată transpusă în realitate, susţin oficialii Dacia - Renault. "Dacia Duster este un concept şi va rămâne în acest stadiu, nu va fi produs în serie. Totuşi, vom regăsi unele dintre trăsăturile sale la viitoare modele Dacia", a declarat, în urmă cu câteva zile, Francois Furmont, director general Dacia-Renault, în cadrul unei conferinţe de presă.



Potrivit oficialilor de la Dacia - Renault, conceptul Duster este rezultatul efortului Centrului de Design Renault, inaugurat anul trecut la Bucureşti şi reprezintă un exerciţiu de design, prin care Dacia a demonstrat că ?poate realiza maşini frumoase?.



Conceptul Duster are 1,49 metri înălţime, 4,25 metri lungime (cât un Logan Sedan) şi 1,64 metri lăţime. Autovehiculul este echipat cu un propulsor diesel de 1,5 litri care dezvoltă 105 Cai Putere.

Motorul emite 139 de grame de dioxid de carbon pe kilometru şi are un consum de 5,3 litri pentru 100 de kilometri parcurşi. Maşina are nevoie de 9,6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră.

Airbag-ul pentru şofer este situat în structura inferioară a volanului. În partea centrală a bordului se află un ecran electronic.



"Planşa de bord include şi un torpedo cu capacitatea de 20 litri. Spaţii de depozitare suplimentare, cu capacitatea de 8 litri, se află dispuse în portiere. O altă cutie este disimulată în spătarul scaunului dreapta spate. Uşor accesibilă, aceasta culisează din portbagaj", potrivit constructorului.

Dezvelirea conceptului Dacia Duster (VIDEO)


Autoturismul poate avea două sau patru locuri. "Nu este nevoie decât de câteva secunde pentru a trece de la o configuraţie 4 locuri la o configuraţie 2 locuri. Cu ajutorul unui simplu buton, scaunul pasagerului culisează pe şine ascunse în planşeu, alunecând sub scaunul şoferului", au mai precizat reprezentanţii Dacia.

Florin Tulbure, Antena3.ro


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close