Antena 3 CNN Economic Auto Dacia Solenza se întoarce. Renault ar putea readuce pe piaţa maşina de familie din 2015

Dacia Solenza se întoarce. Renault ar putea readuce pe piaţa maşina de familie din 2015

Dacia Solenza se întoarce. Renault ar putea readuce pe piaţa maşina de familie din 2015
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    31 Ian 2012   •   17:55

Berlina de familie Dacia Solenza ar putea reveni pe piaţă începând cu anul 2015. Potrivit portalului Caradisiac, lansarea monovolumului Dacia Lodgy ar putea aduce venituri importante pentru Renault, care ar putea investi în extinderea gamei.

Viitoarea Dacia Solenza va fi dezvoltată de centrul de cercetări din România şi ar putea ajunge pe piaţă în 2015.

Cu modelul Lodgy, care va fi lansat în martie la salonul auto de la Geneva, şi apoi cu Solenza, Dacia vrea să scape de imaginea unei mărci low-cost în favoarea celei de producător generalist de automobile, a grupului Renault.

Potrivit Caradisiac, berlina de familie Solenza ar urma să aibă o lungime de 4,8 metri şi va fi dotată cu toate echipamentele cu care trebuie să fie prevăzută o astfel de maşină, respectiv accesorii multimedia, scaune încălzite, instalaţie de climatizare şi sisteme de navigaţie.
   
Bazată pe platforma Clio 2, asemenea tuturor modelelor Dacia, Solenza va avea un preţ de pornire de 13.000 de euro. În ceea ce priveşte motorizarea, Dacia ar trebui să ofere motoare pe benzină de 95-150 de cai putere şi de 90-130 de cai putere în cazul celor pe motorină.

Modelul Solenza a fost creat în 2003, fiind produse sub 80.000 de automobile de acest tip, şi a făcut tranziţia către Logan.

×
Subiecte în articol: Renault piata
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close