Antena 3 CNN Economic Auto Daimler a semnat contractul pentru construirea fabricii Mercedes în Ungaria

Daimler a semnat contractul pentru construirea fabricii Mercedes în Ungaria

Daimler a semnat contractul pentru construirea fabricii Mercedes în Ungaria
27 Oct 2008   •   18:06

Reprezentanţii Mercedes-Benz au semnat contractul cu guvernul Ungariei pentru construirea unei fabrici de automobile. Investiţia se ridică la suma de 800 milioane euro, iar termenul de finalizare este stabilit pentru anul 2012, potrivit unui comunicat al concernului auto preluat de Reuters.
Fabrica de la Kecskemét, oraş situat la aproximativ 80 de kilometri de Budapesta, va produce mai mult de 100.000 de maşini pe an, inclusiv noua generaţie de motoare Mercedes-Benz în patru cilindri, care va intra pe piaţă în cursul anului 2008 şi va fi disponibilă şi pentru noile modele lansate.
Compania germană creează astfel 2.500 de locuri de muncă în Ungaria. Profitul Daimler a scăzut de trei ori în trimestrul al treilea, la 648 milioane euro, în principal din cauza vânzărilor mai slabe ale diviziei Mercedes-Benz Cars.
În altă ordine de idei, în Germania, Daimler va întrerupe activitatea la două fabrici, timp de patru săptămâni, din decembrie până în ianuarie, dublând astfel scăderea obişnuită a capacităţii pe timpul sărbătorilor de iarnă, după declinul puternic al cererii, anunţă Reuters.
Cele două fabrici produc automobile Mercedes-Benz din clasele C, E şi S, motoare şi transmisii. Uzinele vor fi oprite în perioadele 12 decembrie - 12 ianuarie, respectiv 15 decembrie - 12 ianuarie, potrivit reprezentanţilor fabricilor şi ai consiliului de lucru al companiei.
Potrivit unor informaţii publicate duminică de presa locală, Daimler va acorda un concediu de cinci săptămâni celor 36.000 de salariaţi de la una din aceste fabrici, faţă de perioada normală de 2-3 săptămâni din timpul sărbătorilor de iarnă.
Acţiunile Daimler s-au depreciat luni, în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la cele două uzine, cu 12,1%, iar faţă de valoarea de la începutul anului acţiunile companiei germane au căzut cu două treimi. Profitul Daimler a scăzut de trei ori în trimestrul al treilea, iar compania şi-a redus proiecţia privind veniturile şi câştigurile pe acest an.
Din cauza scăderii cererii de autoturisme divizia europeană a General Motors, Opel, BMW dar şi companiile Seat şi Skoda, din cadrul Volkswagen, au anunţat că vor reduce producţia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: automobile autoturisme acord
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close