Antena 3 CNN Economic Auto EN-V, maşina care vorbeşte, prezentată la Shanghai (VIDEO)

EN-V, maşina care vorbeşte, prezentată la Shanghai (VIDEO)

EN-V, maşina care vorbeşte, prezentată la Shanghai (VIDEO)
Sursa foto: EN-V
26 Mar 2010   •   14:59

General Motors şi Shanghai Automotove Industry Corp. Group (SAIC) au prezentat, la Shanghai, o maşină futuristă care ?vorbeşte? cu celelalte vehicule din trafic pentru a evita accidentele, potrivit newslite.tv. Autovehiculul, denumit EN-V (Electric Networked-Vehicle), are două locuri şi este pus în mişcare de motoare electrice aflate în fiecare dintre cele două roţi motrice. Puterea de propulsie cu emisii zero este asigurată de bateriile li-ion, care pot fi încărcate în mod convenţional de la reţeaua publică de electricitate şi care oferă o autonomie de 40 de km la o singură încărcare.

Printre calităţile care conferă unicitate modelului EN-V se numără virajul pe loc şi capacitatea de a comunica cu reţeaua de electricitate pentru a determina cel mai adecvat moment pentru reîncarcare în funcţie de solicitarea totală a acesteia. În plus, prototipul EN-V poate fi condus manual sau se poate deplasa autonom datorită combinării GPS-ului cu tehnologiile de comunicare între autovehicule şi de monitorizare a distanţelor.

Proiectanţii au realizat EN-V pentru a avea viteza şi autonomia necesare şoferilor din mediul urban actual. Acesta cântăreşte sub 500 de kilograme şi are o lungime şi înălţime de aproximativ 1,5 metri.

La Shanghai, au fost prezentate trei modele EN-V, fiecare dintre acestea reprezentând o caracteristică diferită: Jiao (Mândrie), Miao (Magie) şi Xiao (Râs). Prototipurile vor fi expuse în perioada 1 mai - 31 octombrie 2010 la Pavilionul SAIC-GM din cadrul Expoziţiei Mondiale din Shanghai.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: prototip motor trafic shanghai electricitate
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close