Antena 3 CNN Economic Auto Ford şi Renault au cerut ajutor de 500 milioane de euro de la statul român

Ford şi Renault au cerut ajutor de 500 milioane de euro de la statul român

Ford şi Renault au cerut ajutor de 500 milioane de euro de la statul român
15 Dec 2008   •   11:23

Ford şi Renault au creut statului român un ajutor de 400 de milioane şi, respectiv, 100 de milioane de euro, sub forma unor garanţii de stat pentru creditele acordate de Banca Europeană de Investiţii, anunţă surse citate de Mediafax. Mai mult, Renault a dorit să se asigure şi în privinţa investiţiei în centrul tehnologic de la Titu.
Preşedintele Renault pentru Europa şi regiunea mediteraneană, Christian Esteve, a avut sâmbătă o întrevedere la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu, în cadrul căreia a avut discuţii despre continuarea proiectului d ela Titu şi sisuaţia subfurnizorilor din România.
Preşedintele României a afirmat că este necesară susţinerea industriei auto din România de către autorităţi, şi în baza concluziilor Consiliului European din 11-12 decembrie, potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale. Mai mult, preşedintele a arătat că o parte din cele 30 de miliarde de euro din fondurile europene, acordaţi de BEI pentru infrastructură şi IMM-uri ar putea merge şi spre industria auto.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: auto Ford Renault stat
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close