x close

Franţa. Dacia, nominalizată pentru premiul Pinocchio care vizează campaniile publicitare ce induc în eroare

de Antena3.ro    |    22 Oct 2010   •   13:27
Franţa. Dacia, nominalizată pentru premiul Pinocchio care vizează campaniile publicitare ce induc în eroare  429 Foto: INTACT Images

Dacia-Renault a fost nominalizată pentru premiul Pinocchio, la categoria Greenwashing, acordat companiilor care au lansat campanii publicitare ce induc clienţii în eroare de asociaţia pentru protecţia mediului Les Amis de la Terre, potrivit prix-pinocchio.org.

Printre candidaţi mai sunt nume precum Orange, Credit Agricole, aeroportul Beauvais sau Alstom. Motivul pentru care Dacia-Renault este candidat la aceste premii îl reprezintă o reclamă la Duster în care producătorul susţine că maşina este "respectuoasă cu mediul", fapt ce inducea clienţii în eroare, deoarece emisiile de CO2 sunt peste medie la motorizările pe benzină.

Chiar dacă maşina are emisii mult mai scăzute decât alte SUV-uri la variantele diesel, asociaţiile din domeniul publicităţii au cerut constructorului auto francez să retragă reclama ce inducea clienţii în eroare. Câştigătorul va fi ales pe 9 noiembrie.

Premiul are ca scop scoaterea în evidenţă a faptului că există companii care sunt mult mai puţin „verzi“ decât pretind. Renault a mai câştigat categoria cu un alt SUV: Koleos şi spotul publicitar "Himalaya".


Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati