Antena 3 CNN Economic Auto General Motors recheamă 250.000 de vehicule în Canada, pentru probleme la servodirecţie

General Motors recheamă 250.000 de vehicule în Canada, pentru probleme la servodirecţie

General Motors recheamă 250.000 de vehicule în Canada, pentru probleme la servodirecţie
02 Mar 2010   •   21:18

General Motors, filiala din Canada, recheamă în service peste 250.000 de automobile compacte pentru a rezolva probleme legate de servodirecţie, care au fost responsabile de peste 12 accidente în America de Nord, transmite Reuters.

Reprezentanţii companiei au declarat marţi că vehiculele afectate sunt Chevrolet Cobalt, fabricat între 2005 şi 2010, Pontiac G5, produs între 2007 şi 2010, plus Pontiac Pursuit, fabricat între 2005 şi 2006.

GM Canada a declarat că operaţiunea de recall survine în urma unor investigaţii care au arătat că şoferii trebuie să depună mai mult effort pentru a conduce maşina când circulă cu mai puţin de 24 km/h.

?Deşi aceste vehicule nu sunt periculoase la condus, deoarece şoferii lor pot lua virajele, măsura este luată din grijă pentru clienţii noştri?, a declarat compania în cadrul unui comunicat citat de Reuters.

GM a precizat la sfârşitul zilei de luni că recheamă 1,3 milioane de maşini din America de Nord pentru a rezolva o problemă legată de servodirecţie, care ar fi cauzat 14 accidente şi rănirea unei persoane.

Compania a precizat că această problemă survine în timp şi a fost descoperită la modele mai vechi a căror garanţie a expiprat. Defecţiunea este semnalată şi de maşină prin semnale sonore şi un mesaj scris, referitor la servodirecţie, care apare pe bord.

GM susţine că este dezvoltat un remediu al defecţiunii şi că îi va anunţa pe clienţi atunci când totul este pus la punct.

Operaţiunea de recall survine are loc după rechemarea uriaşă a vehiculelor Toyota care a dus la critici severe din partea publicului dar şi a organismelor de reglementare, cu privire la siguranţa maşinilor.

Shinichi Sasaki, şeful departamentului de control al calităţii Toyota din întreaga lume, şi Yoshimi Inaba, preşedintele Nord-American, vor apărea marţi în faţa senatului SUA pentru a treia audierepentru modul în care au tratat plângerile clienţilor cu privire la problemele legate de acceleraţia maşinilor Toyota.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close