x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Greșeala pe care o fac șoferii iarna când pornesc motorul mașinii

de M.Z.   •   18 Dec 2016   •   09:37
Greșeala pe care o fac șoferii iarna când pornesc motorul mașinii 418
Foto: antena3.ro

Mecanicii ne sfătuiesc ca, înainte de a ne porni maşina, iarna, să dăm mai întâi zăpada jos, ca să nu cadă pe lunetă sau să nu fie purtată de vânt pe alte maşini sau pe carosabil. 

O greșeală clasică făcută de șoferi la pornirea motorului iarna este să nu-l lase să funcţioneze 2-3 minute înainte de a pune maşina în mişcare, potrivit Realitatea.net.

”Şi mai trebuie avut grijă la zăpada îngheţată care se adună în spatele roţilor, aceea trebuie îndepărtată înainte de a porni la drum pentru că poate să frâneze roata sau chiar sa cadă pe carosabil şi să devină un adevărat bolovan de gheaţă în calea celorlalte maşini”, adaugă Victor Miron, angajat la Service-ului Iovi din Cluj-Napoca.

Un alt mecanic, de la blogul autoeconom.ro îi sfătuieşte pe conducătorii auto ca, după pornirea motorului, iarna, să-l lase să funcţioneze 2-3 minute înainte de a pune maşina în mişcare ca în acest timp motorul să ajungă la temperatura normală de funcţionare, ca pistoanele să se dilate şi pot să suporte exploziile.

sati