Antena 3 CNN Economic Auto Guvernul va introduce o nouă taxă de autostradă

Guvernul va introduce o nouă taxă de autostradă

 Guvernul va introduce o nouă taxă de autostradă
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Oct 2010   •   08:21

Rovinieta nu mai e de ajuns! Guvernul îi va obliga pe şoferi să plătească o nouă taxă de autostradă. Executivul susţine că nu are suficienţi bani pentru întreţinerea drumurilor. Şi nu e singura schimbare pe care o pregătesc aleşii. La iarnă, circulaţia va fi interzisă pentru maşinile neechipate cu lanţuri şi cauciucuri speciale, conform noului Cod Rutier.

Guvernul a demarat deja procedurile de introducere a unei noi taxe pentru folosirea autostrăzilor. Românii ar urma să plătească 3-4 euro pentru fiecare 100 de kilometri de autostradă, scrie Financiarul.

Executivul susţine că e nevoie de o taxă în plus, deoarece nu sunt bani îndeajuns pentru întreţinerea şoselelor existente şi a celor care urmează a fi construite din fonduri europene.

Dacă în prezent, ne putem lăuda cu numai 320 de kilometri de autostradă, în anii următori se vor construi, cu banii de la Uniune, încă pe atât. Adică alţi 373 de kilometri.

Şi nu e singura schimbare pe care o pregătesc aleşii. Parlamentarii au completat Noul Cod Rutier, pentru ca toţi şoferii să fie obligaţi să-şi echipeze maşinile corespunzător pe timp de iarnă.

Circulaţia pe drumurile publice va fi interzisă pentru cei care nu au cauciucuri de iarnă, lanţuri şi material antiderapant, indiferent că e vorba de şoferul de tir sau conducătorul unui autoturism.

Poliţiştii salută ideea şi spun că numai aşa va scădea numărul accidentelor rutiere care au loc pe timp de iarnă.

×
Subiecte în articol: guvern drumuri iarnă
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close