Antena 3 CNN Economic Auto Harghita conduce în acest top al ruşinii. Se întâmplă în 67% din cazuri

Harghita conduce în acest top al ruşinii. Se întâmplă în 67% din cazuri

Harghita conduce în acest top al ruşinii. Se întâmplă în 67% din cazuri
de O.P.    |    14 Mai 2013   •   06:23

Românii se cred cei mai buni şoferi, dar o bună parte abia promovează examenul de conducere. O statistică recentă arată că există judeţe unde doar 3 din 10 candidaţi obţin permisul din prima încercare.

Harghita conduce topul candidaţilor cam nepricepuţi. 67 la sută dintre ei nu au reuşit să promoveze examenul din prima. Ţin aproape cei din Giurgiu, cu o pondere negativă de 66,47 la sută. În Covasna, procentul celor care trec şi a doua oară pe la examen este de 66,44 la sută. Două treimi din oltenii care s-au prezentat în faţa poliţiştilor nu au obţinut permisul din prima.

Dacă este să vorbim strict despre regiunea Olteniei, atunci cei mai nepregătiţi viitori şoferi sunt cei din judeţul Olt, 63,7 la sută fiind declaraţi respinşi. În Mehedinţi 61 la sută au primit şi ei acelaşi verdict. Gorjul şi Doljul nu se lasă mai prejos, cu 60 la sută şi, respectiv, 59,6 la sută dintre candidaţi picaţi. Interesant este că Piteştiul nu mai este raiul celor care vor să obţină uşor permisul, 57 la sută dintre argeşeni fiind nevoiţi să mai dea cel puţin încă o dată examenul.

Şi pentru că trebuie să existe şi un pol opus, şoferii din Prahova par să fie cei mai silitori. Mai bine de jumătate dintre ei au obţinut permisul din prima încercare. Destul de bine stau în statistici şi bihorenii, sibienii şi bucureştenii, cu un procent de peste 50 la sută de promovare.

Topul negativ al accidentelor soldate cu decese este condus de Capitală, cu 223 de morţi, dintr-un total de 2163 la nivelul ţării. 101 persoane şi-au pierdut viaţa în Timişoara, în timp ce la Iaşi 99. Urmează Craiova cu 92 de victime şi Târgu-Mureş, cu 80.

×
Subiecte în articol: permis conducere permis auto
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close