Antena 3 CNN Economic Auto Hyundai reduce producţia din Coreea de Sud, Ssangyong intră în faliment

Hyundai reduce producţia din Coreea de Sud, Ssangyong intră în faliment

Hyundai reduce producţia din Coreea de Sud, Ssangyong intră în faliment
09 Ian 2009   •   15:20

Hyundai, cel mai mare constructor auto din Coreea de Sud, intenţionează să reducă producţia pe plan local cu până la 30% în primul trimestru al anului 2009, pentru a adapta operaţiunile la cerere. Pe de altă parte, rivalul Ssangyong a solicitat protecţie sub legea falimentului, transmite Reuters.
Ssangyong Motor a anunţat, vineri, că va intra în faliment din cauza efectelor crizei financiare asupra industriei auto. Mărcile Ssangyong sunt distribuite în România prin AutoItalia Group.
La scurt timp, Hyundai a anunţat că va reduce producţia la fabricile din Coreea de Sud, cu 25-30% în primele trei luni ale anului, exceptând două linii de asamblare a unor modele din clasa maşinilor mici.
Grupul Hyundai a înaintat decizia sindicatului salariaţilor, spunând că planurile de producţie vor suferi ajustări ulterioare, în concordanţă cu evoluţia cererii de pe piaţa auto.
Vânzările de autovehicule ale Hyundai au scăzut, în decembrie, pe piaţa sud-coreeană, cu doar 2,5%, însă grupul a consemnat o prăbuşire de 48% a numărului de maşini comercializate în Statele Unite, principala piaţă de export.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: faliment
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close