Antena 3 CNN Economic Auto Importatorii de maşini străine nu vor să scadă preţul ca urmare a suspendării taxei auto

Importatorii de maşini străine nu vor să scadă preţul ca urmare a suspendării taxei auto

Importatorii de maşini străine nu vor să scadă preţul ca urmare a suspendării taxei auto
20 Noi 2008   •   10:56

Suspendarea taxei auto pentru autoturismele noi i-a luat prin surprindere pe importatorii de pe piaţa autohtonă. Deocamdată, aceştia nu par dispuşi să opereze ieftiniri semnificative, în pofida concurenţei sporite din partea producătorilor autohtoni.
Măsura nu se aplică decât în cazul autoturismelor noi de până la 2000 de centimetri cubi, adică cele de tip euro 4. Chiar şi în cazul în care autoturismele aduse la noi în ţară se încadrează în această categorie, nu toţi importatorii sunt dispuşi să facă noi reduceri, ca urmare a suspendării taxei auto.
Şi aceasta întrucât şi-au lansat deja pe piaţă ofertele promoţionale pentru acest sezon.
În plus, taxa de mediu, suspendată temporar, este doar unul dintre costurile pe care le au de plătit importatorii, se arată în cotidianul Evenimentul Zilei.
Este aşadar de aşteptat ca suspendarea taxei auto să nu se reflecte în preţul maşinilor de import. Mai mult, importatorii se vor confrunta, de acum înainte, cu o concurenţă sporită pe piaţa de la noi.
Şi aceasta întrucât producătorii autohtoni iau deja în calcul o reducere a preţurilor direct proporţională cu preţul maşinilor noi.
Ceea ce înseamnă că maşinile fabricate la noi în ţară vor fi mai ieftine. Iar importatorii vor fi nevoiţi să-şi refacă strategiile de vânzare astfel încât să facă faţă concurenţei.

Antena 3

×
Subiecte în articol: taxa auto
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close