Antena 3 CNN Economic Auto În Caraş Severin există drumuri mai proaste decât cele construite de romani acum 2.000 de ani (VIDEO)

În Caraş Severin există drumuri mai proaste decât cele construite de romani acum 2.000 de ani (VIDEO)

În Caraş Severin există drumuri mai proaste decât cele construite de romani acum 2.000 de ani (VIDEO)
Sursa foto: Drum
22 Apr 2009   •   15:31

În România zilelor noastre sunt drumuri judeţene mai proaste decât cele construite de romani, acum două mii de ani. Un exempplu este şoseaua care leagă câteva localităţi din judeţul Caraş Severin. Aici, 9 kilometri sunt parcurşi într-o oră, iar locuitorii aşteaptă de 30 de ani reabilitarea acestui drum. Oamenii au găsit şi o modalitate de protest - vor bloca drumul.

Între localităţile Fizeş şi Berzovia, drumul e un adevărat coşmar. Şoferii sunt nevoiţi să meargă cu 5 - 10 kilometri la oră, ca să nu-şi distrugă maşinile.

Din cauza drumului, unele firme au oprit chiar livrările în sat.

În caz de urgenţe, oamenii spun că porţiunea de drum de 9 kilimetri este parcursă de ambulanţă într-o oră.

Prin Fizeş trece şi vechiul drum roman care lega capitala Daciei Romane, Sarmisegetusa, de Dunăre. Drumul, vechi de 2.000 de ani, arată mai bine decât cel din zilele noastre.

Localnicii ameninţă că vor bloca drumul la intrarea în sat, dacă autorităţile nu se sesizează şi nu fac nimic pentru repararea drumului, care este în aceeaşi stare de distrugere de aproape 30 de ani.



Antena 3

×
Subiecte în articol: drum roman
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close