Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri din ţară din cauza ceţii şi a zăpezii

Infotrafic. Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri din ţară din cauza ceţii şi a zăpezii

Infotrafic. Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri din ţară din cauza ceţii şi a zăpezii
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Ian 2011   •   09:03

Ceaţa provoacă probleme în traficul rutier. Pe mai multe drumuri din ţară se circulă cu dificultate, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, vizibilitatea este redusă, pe alocuri, sub 20 de metri, din cauza ceţii. Există probleme de vizibilitate şi în judeţele Bistriţa-Năsăud, Brăila, Teleorman, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Suceava, Iaşi, Neamţ, Botoşani, Bacău şi Vaslui.

Şi zăpada le ridică probleme şoferilor. Pe drumul naţional DN 67D din cauza stratului de zăpadă de peste doi centimetri de pe carosabil, se circulă cu dificultate. Cel mai afectat sector al acestei artere care face legătura între judeţele Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin este cel cuprins între localităţile Stăneşti şi Valea Cernei.

Şogerii sunt sfătuiţi ca, în aceste condiţii, să folosească luminile de ceaţă, să circule cu viteză redusă şi să mărească distanţa de siguranţă în mers între autovehicule.

Centrul Infotrafic face următoarele recomandări pentru conducătorii auto:

- când se deplasasează în coloană, să evite depăşirile, iar dacă totuşi se încumetă să efectueze manevra, trebuie să o facă după o temeinică asigurare;

- să determine toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduc să-şi cupleze centura de siguranţă;

- să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei);

- să folosească atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi pe cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic; recomandăm folosirea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în condiţii de ceaţă densă;

- să păstraze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.

×
Subiecte în articol: ceata trafic
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close