Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Copil de 12 ani, lovit pe trecerea de pietoni de o maşină de poliţie

Infotrafic. Copil de 12 ani, lovit pe trecerea de pietoni de o maşină de poliţie

Infotrafic. Copil de 12 ani, lovit pe trecerea de pietoni de o maşină de poliţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Feb 2011   •   08:45

A fost un sfârşit de săptămână nefast pentru şoferii şi pasagerii lor, care au circulat pe drumurile din ţară. 16 oameni au murit, iar alţi 42 au avut de suferit traumatisme grave după ce au fost implicaţi în 63 evenimente rutiere pe şoselele din Ialomiţa, Mureş, Mehedinţi, Olt, Cluj şi Prahova. Şi în capitală de vineri şi până luni, 11 persoane au ajuns la spital în urma celor 9 accidente grave de pe străzile din Bucureşti. Alţi şoferi şi-au pierdut weekend-ul la birourile de accidente uşoare de pe raza capitalei, unde, din cauza neatenţiei sau a neacordării de prioritate au fost implicaţi în  38 de tamponări.

Un copil de 12 ani din Oraviţa a fost lovit de o maşină de poliţie în timp ce încerca să traverseze strada. Agentul de poliţie spune că era în misiune. Cei care au văzut accidentul susţin că băiatul era pe trecerea de pietoni şi traversa regulamentar. A fost transportat imediat la spital şi din fericire e în afara oricărui pericol.

Copilul de 12 ani traversa strada împreună cu fratele său, când a fost lovit de o maşină. Mama băiatului dar şi martorii spun că băiatul traversa pe trecerea de pietoni.

Victima a fost dusă de urgenţă la spitalul din Oraviţa. Baiatul este acum în afara oricarui pericol. El a ramas totuşi internat în spital pentru investigaţii deoarece are un singur rinichi şi face dializa. Poliţia a deschis o ancheta pentru a stabili cu excatitate cum s-a produs accidentul.

 


Odată la 3 zile, un bucureştean este lovit pe o trecere de pietoni. Vinovaţi? Soferii care nu acordă prioritate. Anul trecut, numai in Bucuresti au avut loc 939 de accidente rutiere care au avut ca şi cauză neacordarea de prioritate pietonilor. În general, zonele cele mai periculoase sunt situate în apropierea spitalelor sau a complexelor comerciale.

Trecerea de pietoni de lângă piaţa Moghioroş este unul dintre cele mai periculoase locuri din Capitală. Şoferii ignora trecerea şi sunt mult prea grăbiţi iar pietonii sunt nevoişi să facă slalom printre maşini.

Anul trecut, 18 persoane au murit şi alte 167 au fost grav rănite, iar în prima lună a acestui an 17 oameni au ajuns la spital. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere sunt cele mai grăitoare mărturii. Le mediatizam tocmai pentru a preveni astfel de tragedii. Politistii au avut de furca anul trecut cu soferii care nu au respectat legea...aproape 6.500 de permise reţinute. Si vineri, în numai trei ore politistii de la rutiera au suspendat 45 de permise, pentru neacordare de prioritate pietonilor.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close