Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Doi morţi şi 24 de răniţi, bilanţul accidentelor din ultimele 24 de ore

Infotrafic. Doi morţi şi 24 de răniţi, bilanţul accidentelor din ultimele 24 de ore

Infotrafic. Doi morţi şi 24 de răniţi, bilanţul accidentelor din ultimele 24 de ore
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Apr 2011   •   08:42

Două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 24 au fost grav rănite, în urma accidentelor rutiere produse marţi în ţară, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Principalele cauze care au dus la producerea accidentelor sunt traversarea neregulamentară, neadaptarea vitezei şi conducerea imprudentă.

Unul dintre accidente s-a întâmplat la Constanţa. O ambulanţă de aici a făcut praf o maşină al cărei şofer a încercat să întoarcă pe linia continuă.  Impactul a fost violent, iar femeia de la volanul autoturismului a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ambulanţa se întorcea de la o intervenţie. Pe o stradă din centrul Constanţei, a izbit însă în plin un autoturism condus de o femeie care venea de la cumpărături.

"Doamna a ieşit din parcare şi în doi metri a vrut să întoarcă pe linia continuă. Am încercat să o evit, dar n-am putut în doi metri", spune Ion Armeanu, şoferul ambulanţei.

Şi martorii care au asistat la accident spun că ambulanţa mergea regulamentar, iar şoferul autoturismului Matiz a virat stânga brusc, astfel că impactul a fost inevitabil.

Femeia a fost scoasă din maşină de personalul ambulanţei, care i-a acordat şi primele îngrijiri.

"Din examinarea primară, a suferit un traumatism cranian şi este policontuzionată. Victima a fost investigată de personalul ambulanţei", a declarat dr.Marian Beciu, medic la Serviciul de Ambulanţă Constanţa.

"Conducătorul autoturismului Matiz a efectuat manevra de întoarcere peste marcajul continuu, fără să se asigure. În acel moment, a intrat în coliziune cu ambulanţa", a precizat Dan Olteanu, agent la Poliţia Rutieră Constanţa.

Niciunul dintre şoferii celor două maşini nu consumaseră alcool. Pentru manevra sa imprudentă, femeia va rămâne fără permis şi va plăti o amendă contravenţională.


×
Subiecte în articol: accident morti raniti viteza ambulanta
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close