Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Un autoturism a fost lovit de un tren rapid, trei morţi

Infotrafic. Un autoturism a fost lovit de un tren rapid, trei morţi

Infotrafic. Un autoturism a fost lovit de un tren rapid, trei morţi
30 Noi 2008   •   09:33

Trei persoane au murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit în plin de un tren rapid, într-o localitate din judeţul Bihor. Între localităţile Oşorhei şi Alparea, la trecerea de nivel cu calea ferată, un autoturism Rover înmatriculat în Franţa, având la bord trei locanici, a fost lovit în plin de trenul rapid Budapesta - Braşov, care venea dinspre Oradea.
Maşina a fost târâtă încă 350 de metri pe linia ferată, până când garnitura s-a oprit. ?Din păcate, din punct de vedere medical nu s-a mai putut face nimic. Au fost mai mult fragmente de corp decât victime?, a constatat dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Oradea, sosit la locul accidentului.
Cauzele accidentului sunt încă neclare: fie şoferul autoturismului Rover nu a sesizat venirea trenului, fie a existat o defecţiune a autoturismului, din cauza căreia s-ar fi oprit exact pe linia ferată. Mecanicul de locomotivă a declarat că atunci a frânat şi a recurs la semnalele de avertizare, dar pasagerii din autoturism nu au reacţionat. ?Am văzut privirea celui din dreapta, când s-a întors şi a văzut trenul?, a spus mecanicul.
Traficul feroviar a fost întrerupt mai mult de o oră. După finalizarea măsurătorilor, o altă locomotivă a preluat garnitura şi a transportat călătorii mai departe.
În multe zone ale ţării, ceaţa densă face ca circulaţia pe drumurile publice să se desfăşoare în condiţii dificile. Direcţia Poliţiei Rutiere atrage atenţia şoferilor să folosească luminile de întâlnire şi să reducă viteza. Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii sunt atenţionaţi că pe ceaţă sunt mai greu vizibili pe partea carosabilă, punând astfel în pericol viaţa lor şi a celorlalţi participanţi la trafic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tren autoturism Bihor
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close