Antena 3 CNN Economic Auto James May de la Top Gear, despre Dacia Duster: În sfârşit, o maşină ieftină şi acceptabilă din punct de vedere tehnic

James May de la Top Gear, despre Dacia Duster: În sfârşit, o maşină ieftină şi acceptabilă din punct de vedere tehnic

James May de la Top Gear, despre Dacia Duster: În sfârşit, o maşină ieftină şi acceptabilă din punct de vedere tehnic
Sursa foto: Foto: Florin Tulbure, Antena3.ro
24 Mai 2010   •   19:41

"Dacia Duster este un automobil off-road fabricat în România cu ajutorul Renault şi un pic al lui Nissan. L-am condus şi cred că este o maşină bună. Totuşi, nu este un vehicul foarte incitant şi e destul de simplu. Interiorul este rudimentar şi nu vine cu absolut nimic din standard cu excepţia acelor lucruri necesare pentru a completa interfaţa dintre om şi maşină, adică un volan şi nişte pedale", scrie James May, unul dintre prezentatorii faimoasei emisiuni auto Top Gear, în editorialul său de pe Telegraph.co.uk.

May îşi continuă editorialul despre Dacia Duster explicând că "spre desoebire de maşinile ieftine de teren, Duster nu se simte ca un automobil al acelor ţări care nu au o tradiţie în fabricarea maşinilor, şi al căror public ţintă sunt oamenii care nu sunt obişnuiţi cu a avea o maşină".



James May consideră că Duster-ul are motorizările potrivite şi se conduce uşor. Apoi prezentatorul Top Gear vorbeşte despre preţul SUV-ului românesc, care, în Marea Britanie se va situa în jurul valorii de 11.000 de lire sterline (în versiunea standard 4x2). "Nu-ţi poţi cumpăra nici măcar o Fiesta standard la banii ăştia", scrie May.


"Ceea ce relevă cu precizie Duster este că producătorii auto consacraţi au uitat arta de a produce maşini simple, fără pretenţii, cu un preţ scăzut, însă acceptabile din punct de vedere tehinc", susţine May în editorial.


El compară Duster-ul cu o pictură a lui Van Gogh - Dormitorul din Arles, care ?este un loc simplu însă se poate vedea în el tot ceea ce este necesar pentru a fi fericit şi mulţumit, şi te duce cu gândul la ceea ce contează cu adevărat în viaţă".


"Micul experiment social Dacia Duster de întoarcere la origini ar putea fi cel mai bun lucru care s-a întâmplat industriei auto", conchide James May în editorialul său.

 

×
Subiecte în articol: Dacia Duster top gear
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close