Antena 3 CNN Economic Auto Manevra care poate aduce şoferilor o amendă de 2.900 de lei. Informaţii de la Poliţie

Manevra care poate aduce şoferilor o amendă de 2.900 de lei. Informaţii de la Poliţie

Avertizare pentru șoferi! Dacă vă grăbiți să nu prindeți semaforul roșu sau să mențineți ritmul cu cel din față s-ar putea să aveţi parte de consecințe neplăcute și costisitoare.

Manevra care poate aduce şoferilor o amendă de 2.900 de lei. Informaţii de la Poliţie
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    22 Apr 2024   •   10:57

Direcția Generală a Municipiului București a aplicat, în cursul anului 2023, un număr de 130 de sancțiuni contravenționale pentru pătrunderea într-o intersecție.

Cu cât se taxează pătrunderea și blocarea intersecției

”Pătrunderea într-o intersecție atunci când circulația în interiorul acesteia este blocată se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 4-5 puncte amendă și 3 puncte penalizare, iar pătrunderea într-o intersecție dirijată prin semafoare, dacă prin aceasta se produce blocarea circulației în interiorul intersecției se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 9-20 puncte amendă și 6 puncte penalizare” mai arată instituția citată, potrivit DC News

Amintim că un punct-amendă reprezintă, valoric, 10% din venitul minim brut pe economie, fiind înghețat la valoarea venitului minim brut din 1 februarie 2017, 1450 lei, adică 145 lei per punct amendă. 

În vederea sporirii siguranței participanților la trafic, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (împreună cu polițiștii rutieri din cadrul Brigăzii Rutiere) și polițiile locale din sectoarele administrative ale Capitalei, desfășoară acțiuni menite să prevină apariția ambuteiajelor și a blocajelor rutiere prin fluidizarea și dirijarea traficului pe arterele principale, conform concluziilor extrase din analiza volumului de trafic înregistrat pe aceste artere.

În acest sens, Brigada Rutieră asigură prezența polițiștilor rutieri în aproximativ 30 de intersecții importante din cele șase sectoare, în scopul îmbunătățirii siguranței și fluidității circulației autovehiculelor, în special în intervalul orar critic.

De asemenea, se intervine prompt la solicitările cetățenilor referitoare la ambuteiajele înregistrate în anumite zone din București, inclusiv în cazurile de organizare a evenimentelor sportive, culturale sau artistice, precum și în zonele unde se desfășoară lucrări pe carosabil și pe arterele adiacente, în vederea fluidizării traficului și prevenirii producerii de accidente rutiere, transmite Poliţia Capitalei.

 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close