Antena 3 CNN Economic Auto Mare atenţie! Nu folosiţi maşina dacă nu aveţi anvelope de iarnă. Inspectorii RAR şi Poliţia fac verificări

Mare atenţie! Nu folosiţi maşina dacă nu aveţi anvelope de iarnă. Inspectorii RAR şi Poliţia fac verificări

Mare atenţie! Nu folosiţi maşina dacă nu aveţi anvelope de iarnă. Inspectorii RAR şi Poliţia fac verificări
Sursa foto: Foto: snowthumb.com
26 Ian 2012   •   07:37

Inspectorii de la RAR, însoţiţi de poliţiştii de la rutieră au verificat mai mulţi şoferi dacă au maşinile echipate cu anvelope speciale pentru sezonul rece. Din fericire însă, majoritatea conducătorilor auto au fost prevăzători şi au avut maşinile echipate corespunzător pentru iarnă.

Prima zăpadă le-a adus şoferilor şi primele controale la cauciucurile de iarnă, acestea fiind obligatorii de la începutul lunii noiembrie 2011. Prevăzatori, majoritatea conducătorilor auto au avut maşinile echipate corespunzător pentru sezonul de iarnă.

Angajaţii de la RAR au verificat meticulos fiecare anvelopă în parte, chiar dacă unele dintre ele s-au lăsta mai greu de inspectat. Pe lângă echiparea cu anvelope de iarnă, s-a urmărit şi starea tehnică a maşinilor.

Legislaţia privind obligativitatea echipării autovehiculelor cu pneuri de iarnă - pe drumurile publice acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei - a intrat în vigoare la începutul lunii noiembrie 2011.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close