Antena 3 CNN Economic Auto Maşina agentului 007, Aston Martin DB5, scoasa la licitaţie pentru cinci milioane de dolari

Maşina agentului 007, Aston Martin DB5, scoasa la licitaţie pentru cinci milioane de dolari

Maşina agentului 007, Aston Martin DB5, scoasa la licitaţie pentru cinci milioane de dolari
Sursa foto: Aston Martin
02 Iun 2010   •   14:16

Una dintre cele mai celebre maşini din lume, Aston Martin DB5, condusă de James Bond în 1964, va fi scoasă la licitaţie la un preţ de pornire de cinci milioane de dolari, informează Reuters.

Modelul care va fi scos la licitaţie în luna octombrie este unul dintre cele două maşini originale 007 DB5, singurul rămas în stare de funcţionare. La volanul acestui automobil, Sean Connery a apărut în filmele "Goldfinger" (1964) şi "Thunderball" (1965).
Maşina va fi licitată împreună cu toate dotările iniţiale, inclusiv mitraliere, blindaj, revolvere încorporate în plăcuţele de înmatriculare, dispozitive de localizare, acoperiş rabatabil, dispozitivul de împrăştiere a uleiului şi a cuielor şi lansatorul de fum. În timp ce unele dintre acest dispozitive sunt perfect funcţionale, mitralierele nu sunt reale.
În prezent, automobilul se află în posesia lui Jerry Lee, un realizator american de emisiuni radiofonice, care l-a achiziţionat de la fabrica Aston Martin Lagonda în 1969 pentru suma de 12.000 de dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Aston Martin James Bond licitatie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close