Antena 3 CNN Economic Auto Mașină nouă sau second hand? Șapte argumente să te decizi

Mașină nouă sau second hand? Șapte argumente să te decizi

Mașină nouă sau second hand? Șapte argumente să te decizi
Sursa foto: foto: ziarulfaclia.ro
21 Sep 2015   •   16:38

Sunt 7 chestiuni la care trebuie să fii atent dacă vrei o maşină de circa 7-14.000 de euro, indiferent dacă e nouă sau second-hand. Aceste elemente fundamentale te vor ajuta, sperăm noi, să alegi în cunoştinţă de cauză ce maşină cumperi în această zonă de preţ., scrie promotor.ro. Iată-le, pe scurt.

1. Câţi bani am?

În traducere: maşina personală reprezintă o cheltuială. Practic, dacă preţul maşinii este X, ar trebui ca bugetul alocat maşinii să fie cu măcar 10%-15% mai mare. Altfel te trezeşti că bugetul familiei „sifonează” mai mult decât normal. Ar fi binevenită o estimare a costurilor de rulare şi întreţinere pe o perioadă de câţiva ani (cât crezi că veţi folosi maşina), ca să îţi faci o idee cam câţi bani va „păpa” aceasta. E important pentru planificarea lunară a bugetului, mai ales în cazul familiştilor.

Atenţie la o capcană obişnuită, aşadar: nu căuta o maşină nouă fix la suma cea mai mare pe care o poţi da, ci una aflată puţin sub ea. Altfel vei rămâne cu maşina în parcare. La maşina second-hand alocă cel puţin 20% pentru reparaţii, deci, din nou, nu da toţi banii pe ea.

Mai multe, pe promotor.ro.

×
Subiecte în articol: second hand
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close