Antena 3 CNN Economic Auto Maşinile nu se vor mai confisca pentru viteză: Berceanu a anulat propunerea

Maşinile nu se vor mai confisca pentru viteză: Berceanu a anulat propunerea

Maşinile nu se vor mai confisca pentru viteză: Berceanu a anulat propunerea
Sursa foto: politist rutier
09 Oct 2009   •   19:31

Şoferii vor scăpa pentru moment de ameninţarea că li se va confisca maşina dacă apasă prea tare acceleraţia. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat că propunerile absurde de modificare a Codului rutier vor fi anulate. Ba mai mult, iniţiatorul lor, directorul ARR, a fost demis vineri.

Strategia Naţională pentru Siguranţa Rutieră conţine prevederi precum confiscarea maşinilor vitezomanilor, eliminarea insituţiei martorului sau reţinerea amenzilor direct din conturile contravenienţilor. Radu Berceanu afirmă că a fost vorba doar de propuneri aflate în dezbatere.

Ministrul este de acord că măsurile nu pot fi împrumutate din ţările care sunt mult înaintea noastră la capitolul infrastructură rutieră.

În scandalul proiectului de strategie, cele două instituţii implicate, Poliţia şi Ministerul Transporturilor dau vina una pe alta. De aceea, ministrul Berceanu a decis că directorul Autorităţii Rutiere Române să fie demis din funcţie, iar Strategia să fie modificată. În plus, toate propunerile vor ajunge întâi la secretarii de stat şi apoi vor fi puse în dezbatere publică.

Antena 3



×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close