Antena 3 CNN Economic Auto Mazda aduce în Europa RX-8 Hydrogen RE, un autovehicul ecologic cu motor pe hidrogen

Mazda aduce în Europa RX-8 Hydrogen RE, un autovehicul ecologic cu motor pe hidrogen

Mazda aduce în Europa RX-8 Hydrogen RE, un autovehicul ecologic cu motor pe hidrogen
15 Oct 2008   •   15:51

Mazda Motor Corporation a anunţat începerea testelor de validare pe drumurile europene pentru modelul Mazda RX-8 Hydrogen RE (echipat cu motor rotativ). Vehiculele vor circula în Norvegia în cadrul colaborării cu Hydrogen Road of Norway (HyNor), un proiect ce urmăreşte să implementeze o reţea de transport ecologică, bazată pe utilizarea hidrogenului sub formă de combustibil. Mazda vizează dezvoltarea de noi tehnologii cu un impact din ce în ce mai mic asupra mediului, dar care asigură în acelaşi timp plăcerea de a conduce şi siguranţa pasagerilor.
Mazda este singurul producător auto la nivel mondial care produce motoare rotative RENESIS de serie. Configuraţia unică a acestui propulsor facilitează arderea hidrogenului mai bine decât cea a unui motor convenţional şi în acelaşi timp permite cu uşurinţă trecerea de la alimentarea cu benzină la un combustibil alternativ.

Motorul din echiparea RX-8 Hydrogen RE permite şoferului să alterneze alimentarea între benzină şi hidrogen în funcţie de disponibilitatea fiecărui combustibil şi a infrastructurii necesare.
?Participarea în cadrul proiectului HyNor marchează evoluţia noastră către un nou nivel?, declară Akihiro Kashiwagi, Mazda Program Manager responsabil pentru dezvoltarea motorului rotativ pe hidrogen. ?Suntem bucuroşi să contribuim la construirea unei societăţi bazate pe energia generată de hidrogen în Norvegia.

Mazda urmăreşte să utilizeze informaţiile rezultate din acest proiect în viitor pentru evoluţia vehiculelor cu motorizare pe hidrogen.?
Fotografii: Mazda
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mazda autovehicul
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close