Antena 3 CNN Economic Auto McLaren P1, moştenitorul legendarului McLaren F1. Noua generaţie de super-maşini

McLaren P1, moştenitorul legendarului McLaren F1. Noua generaţie de super-maşini

McLaren P1, moştenitorul legendarului McLaren F1. Noua generaţie de super-maşini
Sursa foto: Foto: autos.ca
de N.B.    |    19 Sep 2012   •   17:55

McLaren a prezentat noi imagini cu maşina pe care se pregăteşte să o lanseze pentru a-i deveni produsul principal pe piaţa auto de super performanţă, înlocuind miticul McLaren F1, informează New York Times.

McLaren P1, moştenitorul legendarului F1, va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris pe 27 septembrie, doar în calitate de concept de design. Imaginile dezvăluite prezintă o strânsă legătură cu maşina de un milion de dolari, lansată în urmă cu aproximativ 20 de ani.

Spre deosebire de F1, care a fost construită cu gândul la viteza maximă şi a fost, neoficial, cea mai rapidă maşină de serie produsă timp de mulţi ani, McLaren P1 mută atenţia de la viteza de top la performanţa maşinii pe pistă şi pe şosea.

"McLaren P1 are un singur scop: să fie cea mai bună maşină de condus pe şosea şi pe pistă" a anunţat compani într-un comunicat de presă. Atenţia este mutată, astfel, de la numărul maxim de pe vitezometru pe timpul înregistrat pentru un tur de pistă sau între două obiective.

Detaliile tehnice nu au fost specificate, însă analiştii consideră că motorul cu care va fi echipat P1 va produce mult mai mulţi cai putere decât actualul model instalat pe MP4 - 12C, cea mai recentă maşină de serie de la McLaren, care scoate 625 de cai putere. Conform estimărilor, este de aşteptat ca P1 să aibă un motor care să dezvolte cel puţin 800 de CP, poate până la 1.000, ajutat de un hibrid cu un motor de Formula 1.

Cum era de aşteptat, McLaren P1 va fi produs într-un număr redus de exemplare, însă compania speră că super-maşina va fi un factor important în strategia de ridicare a numărului de maşini fabricate la Woking la 4.000 de automobile pe an până la mijlocul deceniului.

×
Subiecte în articol: imagini prototip
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close