Antena 3 CNN Economic Auto Mercedes Biome, un concept desprins din filmele Science Fiction

Mercedes Biome, un concept desprins din filmele Science Fiction

Mercedes Biome, un concept desprins din filmele Science Fiction
Sursa foto: AutoExpress.co.uk
21 Noi 2010   •   17:21

Mercedes a prezentat, la Salonul Auto de la Los Angeles, Biome - unul dintre cele mai interesante concepte verzi. Vehiculul reprezintă propunerea firmei germane pentru concursul anual de design din Los Angeles, relatează AutoExpress.co.uk.

Biome este o pură fantezie şi nu prefaţează/influenţează vreun model Mercedes. Biome este construit după regulile concursului Los Angeles Design Challenge: un vehicul compact sigur şi confortabil care nu cântăreşte mai mult de 454 kg. Mercedes-ul cântăreşte doar 349 kg deoarece şasiul, caroseria şi rezervorul sunt construite dintr-un material denumit BioFibre, un material organic care poate fi modificat genetic.



De aici lucrurile se complică şi trec în partea SF a proiectului. Biome a fost gândit pentru o lume în care “fiecare vehicul este crescut din două seminţe. Una dintre acestea, steaua frontală, dezvoltă interiorul maşinii din DNA-ul Mercedes, iar cealaltă sămânţă crează exteriorul vehiculului”. Mai mult, maşina funcţionează cu BioNectar4534, o născocire a imaginaţiei germanilor.



Biome măsoară 4020mm în lungime şi este lat de 2500mm, dispune de un cockpit cu patru locuri aranjate în formă de diamant cu şoferul în faţă, flancat de doi pasageri şi un al treilea în spate.

×
Subiecte în articol: Mercedes los angeles
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close