Antena 3 CNN Economic Auto New York Times: Patru tehnologii care ar putea revigora industria auto

New York Times: Patru tehnologii care ar putea revigora industria auto

New York Times: Patru tehnologii care ar putea revigora industria auto
03 Ian 2009   •   21:01

Este cunoscut faptul că industria auto americană se află într-un imaps major, majoritatea producătorilor de maşini cerând ajutor de la stat pentru a nu fi obligaţi să declare falimentul. În aceste condiţii, marii producători auto ar trebui să se reorienteze către dotarea maşinilor lor cu tehnologii ale viitorului, care ar putea însemna o revigorare a industriei auto. Jurnaliştii de la The New York Times au identificat patru astfel de tehnologii.
Comunicarea între maşini. Tehnologia wireless va permite vehiculelor aflate în trafic să transmită semnale pentru a comunica unele cu celelalte şi astfel accidentele ar putea fi reduse cu până la 30%.
Pilot automat. Este deja o tehnologie folosită. Maşinile complet automate vor permite şoferilor să îşi bea cafeauă sau să citească ziarul în trafic.
Panouri solare. Panourile amplasate pe maşini sau pe garaje ar putea oferi destulă energie pentru până la 16.000 de kilometri anual.
Internet în maşină. Şoferii ar putea să caute pe net un loc de parcare sau să îşi comande o pizza, în timp ce parchează.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: New York Times tehnologie industria auto
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close