x close

Numărul accidentelor rutiere a scăzut semnificativ în 2010

13 Mar 2010   •   13:33
Numărul accidentelor rutiere a scăzut semnificativ în 2010 trafic

Numărul accidentelor rutiere a scăzut semnificativ în 2010. În primele două luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2009, s-au înregistrat cu 21% mai puţine accidente de circulaţie grave. Unul dintre motive ar fi şi faptul că traficul este supravegheat din elicopter, iar pe drumuri sunt amplasate radare pentru a-i sancţiona pe vitezomani.

Pentru a diminua numărul accidentelor rutiere, poliţiştii au început să supravegheze din elicopter traficul, indicându-le agenţilor de la sol şoferii care circulă cu viteză prea mare sau care se angajează în depăşiri neregulamentare.

În zilele de 10 şi 11 martie, poliţiştii de la rutieră s-au aflat pe DN 1 şi DN 7. În doar 2 zile, au fost suspendate 123 de permise, iar peste 760 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au respectat regulile de circulaţie. Cei mai mulţi dintr ei au depăşit neregulamentar, nu purtau centura de siguranţă sau au călcat prea tare pedala de acceleraţie.

Poliţiştii de la rutieră spun însă, că rata accidentelor a scăzut treptat din 2008 până în prezent.

În primele două luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2009, s-au înregistrat cu 21% mai puţine accidente de circulaţie grave. De asemenea, numărul persoanelor decedate în accidente a scăzut cu 17%, iar cel al persoanelor rănite grav cu 6%.

Şi în 2009, numărul accidentelor rutiere a fost mai mic compartativ cu cel înregistrat în 2008.
Anul trecut s-au înregistrat aproape 10.000 de accidente grave , în scădere cu 4,7%. Şi numărul persoanelor decedate a fost mai mic faţă de 2008 cu aproximativ 9,0% iar cel al răniţilor grav cu 3,7%.

Antena 3
Citeşte mai multe despre:

accidente politisti circulatie trafic
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati