Antena 3 CNN Economic Auto OG care obligă şoferii să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, adoptată în Camera Deputaţilor

OG care obligă şoferii să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, adoptată în Camera Deputaţilor

OG care obligă şoferii să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, adoptată în Camera Deputaţilor
Sursa foto: Foto: delica.ca
28 Iun 2011   •   18:21

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 153 de voturi favorabile, 123 împotrivă şi o abţinere Ordonanţa Guvernului prin care se impune obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă în sezonul rece, informează Agerpres.

Proiectul prevede sancţionarea şoferilor care conduc autovehiculele pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără cauciucuri de iarnă cu reţinerea talonului şi amendă de până la 4.000 de lei.

Textul legii stabileşte că lipsa anvelopelor de iarnă, precum şi neechiparea cu lanţuri antiderapante în cazul vehiculelor de transport marfă de peste 3,5 tone şi a celor de transport de persoane cu peste nouă locuri, atrage reţinerea talonului şi o amendă între 2.500 şi 4.000 de lei.

Ordonanţa permite folosirea lanţurilor antiderapante pe drumurile acoperite de zăpada, iar pe alte suprafeţe se aplică sancţiuni pentru deteriorarea carosabilului.

Conform definiţiei prevăzute de reglementare, cauciucurile all-seasons sunt acceptate ca fiind anvelope de iarnă.

Conducătorii auto sunt obligaţi să-şi echipeze autovehiculele pentru iarnă începând cu 1 noiembrie, până la 1 martie.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close