Antena 3 CNN Economic Auto Opel ar putea deveni maşină franţuzească. Vezi producătorul interesat de preluarea companiei germane

Opel ar putea deveni maşină franţuzească. Vezi producătorul interesat de preluarea companiei germane

Opel ar putea deveni maşină franţuzească. Vezi producătorul interesat de preluarea companiei germane
Sursa foto: Foto: 0-100.ro
16 Ian 2013   •   11:01

Producătorul auto francez Peugeot ar putea prelua marca Opel, fiind sprijinit într-o astfel de tranzacţie chiar de către statul francez, scrie La Tribune.

“Este o ipoteză de lucru: PSA (PSA Peugeot Citroën - n.r.) să preia Opel” spun sursele publicaţiei franceze, care comentează că această tranzacţie ar fi sprijinită, chiar financiar, de Guvernul de la Paris.

Sursele francezilor spun că General Motors, contrar a ceea ce declară public, abia ar aştepta să scape de Opel, iar americanii ar fi dispuşi chiar să mai cheltuie câteva miliarde de dolari pentru a face marca germană cât mai atractivă pentru investitori.

Ministrul francez al Economiei, Pierre Moscovici, declarase pe 6 ianuarie că PSA ar trebui să continue programul său de măsuri care să-i asigure supravieţuirea, iar presa a speculat că Moscovici ar putea fi convins de familia Peugeot, care exercită aproape 38% din drepturile de vot ale PSA, să implice statul în tranzacţia pentru achiziţia Opel.

Momentan, General Motors deţine 7% din PSA, în urma unei alianţe născute în februarie 2012.

Opel se confruntă cu o criză de supracapacitate, în ciuda restructurărilor repetate şi este pe punctul de a închide fabrica de la Bochum din Germania.

×
Subiecte în articol: tranzactie General Motors Franta
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close