Antena 3 CNN Economic Auto Parcarea din Piaţa Universităţii, la un pas de inaugurare. Când se deschide şi câte maşini va putea "găzdui"

Parcarea din Piaţa Universităţii, la un pas de inaugurare. Când se deschide şi câte maşini va putea "găzdui"

Parcarea din Piaţa Universităţii, la un pas de inaugurare. Când se deschide şi câte maşini va putea "găzdui"
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Noi 2012   •   07:23

Parcarea de la Universitate este aproape gata, spre bucuria şoferilor care vor putea parca în centrul Capitalei, cel mai probabil din acest weekend. Peste 400 de locuri vor fi disponibile.  Amenajarea noii parcări stârneşte şi controverse. Câştigătorii proiectului acuză Primăria Capitalei că nu le-a respectat ideile. Municipalitatea susţine însă că a respectat planurile la milimetru.

Reamenajarea Pieţei Universităţii a intrat pe ultima sută de metri. Peste câteva zile, sub statuia lui Mihai Viteazu vor putea parca 420 de maşini şi 21 de motociclete.

La suprafaţă, amenajarea pieţei a stârnit deja controverse. Arhitecţii care au câştigat proiectul de reamenajare acuză Primăria generală a Capitalei că nu a respectat prevederile proiectului. Iluminatul pieţei, dalele de piatră şi gurile de aerisire ar fi motivul scandalului.

Explicaţiile arhitecţilor sunt simple. Lipsa bugetului i-a obligat pe arhitecţi să modifice proiectul iniţial, însă liniile principale au fost păstrate, spun aceştia. Gurile de aerisire ale părcării au fost modificate.

Parcarea şi spaţiul de deasupra vor fi inaugurate joi.


×
Subiecte în articol: Piata Universitatii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close