Antena 3 CNN Economic Auto Pasajul Basarab a fost inaugurat: Este cel mai lat şi mai lung pod din Europa

Pasajul Basarab a fost inaugurat: Este cel mai lat şi mai lung pod din Europa

Pasajul Basarab a fost inaugurat: Este cel mai lat şi mai lung pod din Europa
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Iun 2011   •   10:29

Pasajul Basarab a fost inaugurat. Începând cu ora 10.00, bucureştenii au fost invitaţi să facă o plimbare pe pod. Au ce vedea. Este cea mai importantă construcţie de infrastructură făcută în Bucureşti în ultimii 20 de ani şi cel mai lat pod hobanat din Europa. Primăria a pregătit şi evenimente speciale pentru marea inaugurare.

Lucrările la Podul Basarab au fost finalizate. Podul este cel mai lat şi cel mai lung din Europa, el urmând a fi străbătut zilnic de peste 80.000 de vehicule.

Structura podului este extrem de rezistentă, acesta fiind dotat cu un sistem special de siguranţă care ar putea face faţă unui cutremur de peste 7 pe Richter.

Primarul Oprescu spune că lucrarea a fost una extrem de complexă, iar faptul că aceasta a fost terminată în timpul mandatului său este un motiv de mândrie

Pasajul Basarab este cea mai mare lucrare de infrastructură urbană din România, iar inaugurarea sa vine la 5 ani şi patru luni de la începerea lucrărilor.

De duminică, de la ora 06:00, podul va fi deschis traficului rutier. Deocamdată, pe podul Basarab este posibil doar traficul pietonal.

Pietonii pot urca pe Pasajul Basarab numai din rampele de pe Şoseaua Nicolae Titulescu şi Bulevardul Vasile Milea, aceştia putând merge doar pe un singur fir, pe sensul dinspre Şoseaua Nicolae Titulescu spre Bulevardul Vasile Milea. Traversarea pietonilor de pe trotuare pe rampele pasajului se face sub protecţia organelor de ordine.

 


Parada organizată cu ocazia inaugurării Pasajului Basarab
   
"Bucharest Summer Parade", ediţia întâi, eveniment organizat cu ocazia inaugurării Pasajului Basarab, va începe la ora 11.00 şi va avea printre participanţi Fanfara Angelys, Fanfara Valahia, Fanfara Ploieşti şi Fanfara Jandarmeriei.
   
La paradă vor defila motociclişti, maşini retro şi tunate, reprezentanţi ai minorităţilor şi ai constructorului, ai Poliţiei Rutiere, ai Pompierilor, ai Poliţiei Locale şi ai Jandarmeriei, precum şi Ansamblurile Ciuleandra, Doina Dunării, Mugurel de Prahova. La finalul "Bucharest Summer Parade", la ora 12.30, va avea loc un concert susţinut de Horia Brenciu, în parcarea complexului comercial Carrefour.
   
Parada va avea loc pe Pasajul Basarab, pe sens invers între Şoseaua Nicolae Titulescu şi Şoseaua Grozăveşti, apoi la sol pe Şoseaua Grozăveşti, cu traversarea Splaiului Independenţei, şi locală, la hipermarketul Carrefour Orhideea, potrivit municipalităţii.
   
La ora 21.00, primarul general, Sorin Oprescu, se va întâlni pe pasaj cu constructorii şi echipa din Primăria Capitalei care a lucrat la acest proiect, "pentru a ciocni o cupă de şampanie şi a le mulţumi pentru contribuţia pe care şi-au adus-o la finalizarea celei mai mari lucrări de infrastructură din ultimii 20 de ani din România", a precizat municipalitatea într-un comunicat de presă.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close