Antena 3 CNN Economic Auto Pensionarii, victime ale şoferilor pe trecerea de pietoni

Pensionarii, victime ale şoferilor pe trecerea de pietoni

Pensionarii, victime ale şoferilor pe trecerea de pietoni
Sursa foto: Trecere pietoni
01 Mar 2009   •   19:47

Două persoane, soţ şi soţie, au fost rănite grav, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui accident rutier produs pe o trecere de pietoni din municipiul Botoşani. Cei doi, în vârstă de 60 şi, respectiv, 58 de ani, traversau pe o trecere de pietoni de pe strada Marchian, fiind loviţi în plin de un Opel Vectra condus de un tânăr de 20 de ani, care nu avea permis de conducere şi se afla sub influenţa alcoolului.
Conducătorul auto ?nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal?, a declarat subinspectorul Eduard Iacob, de la Serviciul Poliţiei Rutiere, citat de Agerpres. În urma accidentului, cei doi pensionari au fost internaţi la Spitalul Judeţean ?Mavromati? din Botoşani cu diagnosticul politraumatism cranio-cerebral acut, fractură şi luxaţie umâr stâng, luxaţie umăr drept şi respectiv politraumatism, fractură coloana cervicală, contuzie genunchi drept, traumatism cranio-facial.
Şoferul, care avea o imbibaţie alcoolică de 0.48 mg/litru alcool pur în aerul expirat, este cercetat pentru conducerea unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală, pentru vătămare corporală gravă din culpă şi pentru conducerea unui autovehicul fără permis.
Un accident aproape identic a avut loc pe o trecere de pietoni din Bucureşti. Doi bătrâni, soţ şi soţie, au fost loviţi în plin de un şofer care conducea cu viteză prea mare. Femeia a murit la scurt timp după accident, iar bărbatul a ajuns la spital, în stare gravă. Şoferul vinovat a intrat în stare de şoc, şi abia a reuşit să explice, ce s-a întâmplat. Accidentul s-a produs pe Calea Giuleşti. Bătrânii ieşiseră la plimbare. Cei doi încercau să traverseze spre refugiul de tramvai. Au pus un picior pe trecere, au făcut câţiva paşi şi au fost loviţi chiar în acest loc. Femeia a fost grav rănită şi n-a mai avut nicio şansă de supravieţuire.
Şoferul i-a văzut târziu pe oameni şi n-a mai apucat să frâneze. Urmele de cauciucuri măsoară peste 10 metri lungime. La locul accidentului au sosit mai multe echipaje de poliţiei şi două ambulanţe SMURD. Bătrânului i s-a acordat primul ajutor şi este acum internat în spital cu răni grave. Medicii n-au mai putut să facă nimic pentru soţia sa.
Şoferul vinovat se va alege cu dosar penal pentru ucidere din culpă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: accident rutier trecere pietoni
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close