Antena 3 CNN Economic Auto Piesele auto, DEMONTATE de lege. Măsura prin care statul TE OBLIGĂ să cumperi doar produsele constructorului de maşini

Piesele auto, DEMONTATE de lege. Măsura prin care statul TE OBLIGĂ să cumperi doar produsele constructorului de maşini

Piesele auto, DEMONTATE de lege. Măsura prin care statul TE OBLIGĂ să cumperi doar produsele constructorului de maşini
Sursa foto: Foto: stevey.com
16 Mar 2014   •   17:48

Şoferii români nu mai au voie să cumpere piese auto dacă acestea nu au logo-ul constructorului de maşini. Aşa-numitele produse after-market sunt mult mai ieftine decât cele originale, dar asta nu înseamnă că există şi diferenţe în privinţa calităţii. Totuşi, statul a decis să elimine posibilitatea cumpărătorilor de a alege între cele două tipuri de produse.
 
Pentru a vedea diferenţele dintre produsele originale şi cele after market am făcut un test. Am luat două faruri pentru acelaşi tip de maşină şi am mers cu ele la un service auto.

Între două faruri pentru acelaşi tip de maşină, unul original, iar celălalt after market, un mecanic de la un service auto nu găseşte diferenţe notabile între ele

Designul este identic, dimensiunile la fel, chiar şi firma producătoare.

"Diferenţa este că unul are o etichetă cu sigla comerciantului de maşini şi, automat, este mai scump, iar celălalt este cu sigla producătorului", este de părere avocatul Thomas Funke.

Iar cel original costă cât două after market.

În Europa doar trei state interzic prin lege comercializarea produselor after market, printre care şi România.

×
Subiecte în articol: service auto masina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close