Antena 3 CNN Economic Auto Scumpiri uriaşe ale poliţelor RCA. Tinerii șoferi sunt cei mai afectați

Scumpiri uriaşe ale poliţelor RCA. Tinerii șoferi sunt cei mai afectați

Scumpiri uriaşe ale poliţelor RCA. Tinerii șoferi sunt cei mai afectați
Sursa foto: Foto: Harpreet Padam/Freeimages/com
27 Oct 2016   •   12:11

Polițele RCA explodează pentru tineri. Ministerul Finanţelor a publicat proiectul privind tarifele maxime pentru asigurările auto obligatorii. Deşi pentru transportatori, tarifele au scăzut, tinerii vor plăti în continuare foarte mulţi bani.

Astfel, tinerii cu vârsta de până în 25 de ani, adică exact categoria cu venituri mai mici, sunt în continuare cei care au cel mai mult de plătit. Iar asta pentru că firmele de asigurări îi percep ca fiind şoferii cei mai indisciplinaţi şi cu un grad mare de risc. Practic, un tânăr cu vârsta de până în 25 de ani care conduce o maşină cu capacitatea de 1600 de centimetri cubi va plăti 1300 de lei pentru o poliţă valabilă un an.

Lucrurile se complică şi mai mult dacă tânărul are o maşină cu motor mai mare de 2 mii de centimetri cubi. Va avea de scos din buzunar peste 2 mii de lei pe an pentru RCA.

Un pic mai bine stau cei cu vârsta cuprinsă între 26 şi 30 de ani. O mie de lei costă asigurarea obligatorie la o maşină cu capacitatea de 1600 de centimetri cubi pentru un astfel de şofer, iar la un motor mai mare, preţul poliţei ajunge la 2500 de lei pe an. 

Pentru şoferii cu vârsta de peste 30 de ani, consideraţi mai puţin riscanţi, preţurile sunt mai mici. În jur de 600 de lei pe an pentru o maşină cu motor mic, şi 1800 de lei pe an pentru maşinile puternice.

Aceste tarife sunt cele maximale, ele tocmai au fost publicate de ministerul Finanţelor şi se vor afla în dezbatere publică până săptămâna viitoare, când vor fi aprobate în şedinţa de guvern.

×
Subiecte în articol: Ministerul Finantelor
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close