Antena 3 CNN Economic Auto Prima maşină transparentă din plexiglas, vândută la licitaţie în SUA

Prima maşină transparentă din plexiglas, vândută la licitaţie în SUA

Prima maşină transparentă din plexiglas, vândută la licitaţie în SUA
Sursa foto: Foto: Wired.co.uk
17 Iun 2011   •   10:27

Compania General Motors a investit în anii '30 peste 25.000 de dolari pentru a realiza prima maşină transparentă din plexiglas fabricată în SUA în 1939. Autoturismul a fost vândut recent la o licitaţie, suma vehiculată fiind de circa $475.000, informează Gândul.

Pentru designul maşinii, GM a colaborat cu firma Rohm & Haas, care lucra deja la îmbunătăţirea sticlei pentru a crea materiale mai bune.

Automobilul este modelul Pontiac Delux Six din 1939 şi a fost expusă în 1940 în cadrul expoziţiei "Highway and Horizons" de la New York. Designerul maşinii din plexiglas a fost Norman Bel Geddes.

Părţile din interior al maşinii (cum ar fi bordul) sunt îmbrăcate în crom. De asemenea, cauciucurile albe originale au rămas până în ziua de astăzi, iar toată maşina este foarte bine conservată şi are la bord doar 138 de kilometri.

Condiţia excelentă în care se află automobilul se datorează în principal calităţii plexiglasului faţă de plasticurile folosite la vremea aceea în fabricaţia maşinilor, care se degradau în câţiva ani.


×
Subiecte în articol: General Motors
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close