Antena 3 CNN Economic Auto Primăria Capitalei, proiect pentru 8 parcări subterane, cu peste 7000 de locuri

Primăria Capitalei, proiect pentru 8 parcări subterane, cu peste 7000 de locuri

Primăria Capitalei, proiect pentru 8 parcări subterane, cu peste 7000 de locuri
Sursa foto: parcare trafic Bucuresti
23 Ian 2009   •   12:41

Primăria Capitalei vrea să construiască opt parcări subterane, cu o capacitate totală de peste 7.000 de locuri. Lucrările ar putea să înceapă în trei luni şi vor dura aproximativ doi ani.
Cele opt parcări vor fi construite în parteneriat public privat. Municipalitatea va pune la dispoziţie terenurile, iar investitorii vor finanţa lucrările, în valoare de aproximativ 420 de milioane de euro.
Pentru a-şi recupera investiţiile, aceştia vor exploata parcările timp de 49 de ani, dar vor plăti şi municipalităţii un anumit procent din încasări.
Parcările vor fi subterane şi vor avea fiecare câte 2 sau 3 niveluri. Locaţiile alese de Primăria Capitalei pentru aceste proiecte sunt Piaţa Dorobanţi, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Revoluţiei, Piaţa Presei Libere, Piaţa Universităţii, Piaţa Walter Mărăcineanu şi Gara Băneasa.
Şi în următorii ani, este prevăzută construcţia a 9.000 de locuri de parcare în Bucureşti, pentru care au fost identificate deja 69 de locaţii.
Bucureştenii sunt de acord cu construcţia parcărilor, dar se tem că până ce acestea vor fi gata traficul va fi dat complet peste cap.
Antena 3

×
Subiecte în articol: primaria capitalei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close