Antena 3 CNN Economic Auto Primele imagini ale sedanului electric Tesla Model S

Primele imagini ale sedanului electric Tesla Model S

Primele imagini ale sedanului electric Tesla Model S
26 Oct 2008   •   16:45

După succesul supermaşinii electrice, capabile să se întreacă cu Ferrari sau Porsche, producătorul auto Tesla Motors a anunţat în vară că va dezvolta o variantă sedan electrică. Iată că acum, producătorul american a făcut publică prima imagine de tip teaser a Model S, aşa cum este denumită maşina. De asemenea Roadandtrack.com a intrat în posesia unei fotografii care dezvăluie întreaga maşină. Dezvoltarea berlinei electrice a fost înârziată din cauza crizei finaciare dar şi a uneia la nivelul conducerii companiei Tesla Motors, anunţă Worldcarfans.com.

Conducerea Tesla l-a angajat recent pe Franz von Holzhausen în funcţia de coordonator şef al echipei de designeri. acesta a fost directorul departamentului de design al Mazda din America de Nord. Primul proiect al lui Franz von Holzhausen este de a finaliza sedanul electric Tesla.Model S ar fi trebuit să intre în producţia de serie din 2010, urmând a avea o autonomie de aproximativ 370 de kilometri, cu o singură încărcare a acumulatorilor, şi un preţ estimativ de 60.000 de dolari.

Elon Musk, fondatorul şi directorul general al Tesla Motors a declarat că producţia sedanului va fi întârziată până când compania va primi garanţii financiare din partea Departamentului American de Energie iar investitorii pun şi ei condiţii mai uşoare. Model S va trebui să facă faţă competiţiei venite din partea modelelor similare cum ar fi Chevrolet Volt, Honda Insight dar şi noua Toyota Prius, toate fiind cu mult mai ieftine decât Tesla.

Reducerea semnificativă a fondurilor companiei americane a avut ca rezultat închiderea centrului de cercetare din Michigan, dar şi concedierea unui număr mare de angajaţi. Singura veste bună este că Tesla Roadster, care costă 100.000 de dolari, este acum un model profitabil, fiind comandate peste 1.200 de astfel maşini.
Fotografii: Worldcarfans.com, Roadandtrack.com, Teslamotors.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: masina electrica automobil autovehicul
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close