Antena 3 CNN Economic Auto Primul Ford fabricat la Craiova a fost prezentat oficial (VIDEO)

Primul Ford fabricat la Craiova a fost prezentat oficial (VIDEO)

Primul Ford fabricat la Craiova a fost prezentat oficial (VIDEO)
Sursa foto: ford
08 Sep 2009   •   12:46

Primul autoturism Ford fabricat la Craiova a fost prezentat oficial. Cu fast, aşa cum îi şade bine unei vedete. Este vorba despre primul model de Ford Connect, o autoutilitară de clasă medie. La ceremonie au participat premierul Emil Boc, preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele PSD Mircea Geoană.

?Investiţia Ford în România a fost o poveste de succes? a spus preşedintele, care a mulţumit companiei şi pentru investiţia de 12 milioane de euro în pregătirea forţei de muncă. El a subliniat faptul că, din punctul său de vedere, cheia succesului în afacerile companiei va fi parteneriatul dintre management şi muncitorii români.

La peste 70 de ani de la primul Ford produs în România, în Floreasca, de pe liniile de producţie de la Craiova va ieşi o nouă maşină a constructorului american ?made in România?. O investiţie de 600 de milioane de dolari şi mii de locuri de muncă.

Ford a venit în România în 1935. Asta după câteva contacte între autorităţile de la noi şi reprezentanţii companiei. Americanii au cumpărat un teren în Floreasca. Pe locul acela, Ford a deschis prima uzină din România. Se întâmpla acum mai bine de 70 de ani. Activitatea a fost însă suspendată odată cu încetarea răzoiului.

Americanii au planuri mari pentru fabrica de autoturisme de la Craiova. De anul viitor, aici se va ajunge la o producţie de aproximativ 300.000 de maşini pe an, iar întreaga producţie va fi destinată exportului. În fabrica de la Craiova se va produce şi un alt model de Ford, B Max, care va înlocui modelul Fusion.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ford presedinte autoturism
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close