Antena 3 CNN Economic Auto Programul Rabla şi taxa auto ar putea fi schimbate de anul viitor

Programul Rabla şi taxa auto ar putea fi schimbate de anul viitor

Programul Rabla şi taxa auto ar putea fi schimbate de anul viitor
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Oct 2012   •   11:06
Guvernul plănuieşte schimbări majore pentru taxa auto şi programul RABLA de anul viitor. Încă nu se ştie exact forma pe care o vor lua cele două, însă ministerul Mediului lucrează acum la formulele de înlocuire. Taxa de primă înmatriculare, de exemplu, şi-a schimbat până acum de zece ori denumirea şi tot de atâtea ori modul de calcul. Din această cauză, instanţele au fost sufocate de procesele intentate de proprietarii de maşini.

Programul Rabla ar putea fi schimbat de anul viitor. Premierul Victor Ponta consideră că sistemul actual nu funcţionează corect.

Lucrăm la o nouă procedură după modele existente în alte state membre ale UE” a precizat şi ministrul Mediului Rovana Plumb.

Taxa de înmatriculare va suferi şi ea modificări anul viitor. Nu se ştie încă ce formă va avea aceasta, urmând ca ministerul Mediului să găsească soluţiile..

Tema introducerii unei taxe de înmatriculare a fost lansată pentru prima dată în martie 2006. De atunci şi până acum, a fost modificată de zece ori la presiunea producătorilor auto şi a Comisiei Europene.

VEZI DECLARAŢIILE OFICIALILOR DESPRE LA TAXA AUTO ŞI PROGRAMUL RABLA


×
Subiecte în articol: Victor Ponta rovana plumb taxa auto
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close