Antena 3 CNN Economic Auto Reducerea taxei auto se amână, iar data este incertă. Vezi motivul

Reducerea taxei auto se amână, iar data este incertă. Vezi motivul

Reducerea taxei auto se amână, iar data este incertă. Vezi motivul
Sursa foto: Foto: Mediafax
20 Iun 2011   •   10:00

Târgurile auto din întreaga ţară sunt pline de maşini, dar lipsesc clienţii. Toţi aşteaptă să vadă ce se întâmplă cu taxa auto, dacă se va aplica reducerea de 30%, promisă de guvernanţi.

Şi mai au de aşteptat. Data de aplicare a noii taxe auto şi de restituire a banilor pentru proprietarii de maşini a devenit incertă, mai ales că parlamentarii pleacă în vacanţă.

Pentru a-şi vinde maşina, unii dintre comercianţi au redus preţul de câteva ori în ultimele săptămâni. Oamenii însă vin, se uită şi pleacă. 

"Nu se mai caută din cauza  taxei prea mare. Au anunţat că o scad de la 1 iulie, acum au anunţat că parlamentarii pleacă în concedii", spun oamenii din târguri.

 


Proiectul prevedea ca taxa să fie redusă cu circa 30% de la 1 iulie 2011. Documentul a fost însă refăcut prin eliminarea datei. Modificările prevăd plata taxei la prima vânzare a maşinilor înmatriculate în ţară înainte de anul 2007.

"Câştigă bulgarii în loc să câştigăm noi. Maşina mea e pe Bulgaria şi dau 120 de euro pe an, la noi dacă ar fi să plătesc dau 250-300 euro", spune un sibian nemulţumit.

Proiectul de modificare vizează şi reducerea taxei cu până la 30% pentru pentru maşinile cu motor Euro 4, Euro 3, Euro 2 şi Euro 1.

Însă românii mai au de aşteptat. Data reducerii taxei şi restituirea banilor este necunoscută, ceea ce ţine piaţa auto aproape blocată.

Săptămâna trecută s-a anunţat că modificările taxei auto vor fi promovate printr-un proiect de lege care va intra în vigoare la 1 iulie 2011. Proiectul impune plata taxei la prima vânzare a maşinilor înmatriculate în ţară înainte de anul 2007 cu o reducere circa 30% şi restituirea unei diferenţe din bani.



×
Subiecte în articol: taxa auto reducere masini amanare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close