Antena 3 CNN Economic Auto Republicanii blochează fondurile necesare industriei auto americane

Republicanii blochează fondurile necesare industriei auto americane

Republicanii blochează fondurile necesare industriei auto americane
12 Dec 2008   •   09:26

Republicanii americani nu se grăbesc în a acorda împrumutul necesar industriei auto. Este chiar posibil să nu fie acordat niciun fel de ajutor financiar, anunţă The New York Times. Senatorii republicani încearcă să blocheze împrumutul de 14 miliarde de dolari, care a trecut miercuri de congresul american.
Pachetul a fost aprobat de către liderii democraţi şi de Casa Albă pentru a asigura ajutorul financiar de urgenţă necesar General Motors şi Chrysler, care au situaţia cea mai disperată dintre cei trei giganţi ai industriei auto americane.
Însă democraţii deţin o majoritate de 50 la sută iar împrumutul poate fi aprobat doar cu ajutorul republicanilor. Democraţii vor avea nevoie de o majoritate imposibilă de 60 la sută pentru a trece de blocajul republicanilor.
"O mulţime de americani care luptă pentru supravieţuire se întreabă unde este împrumutul lor", a spus Mitch McConnell, senator republican de Kentucky, într-un discurs susţinut în faţa senatorilor. Înainte să acorde vreun ajutor financiar republicanii vor ca producătorii auto americani să îşi ia angajamente clare în privinţa restructurărilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close