Antena 3 CNN Economic Auto Românii vor putea obține permisul de conducere de la 17 ani, cu o condiţie. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat

Românii vor putea obține permisul de conducere de la 17 ani, cu o condiţie. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat

Scade vârsta majoratului în rândul șoferilor români. Tinerii din România vor putea obține permisul de conducere de la vârsta de 17 ani, potrivit unui proiect de lege care a trecut tacit de Senat. Totul vine la pachet cu o singură condiție.

Românii vor putea obține permisul de conducere de la 17 ani, cu o condiţie. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat
Sursa foto: Facebook | Politia Romana
de Ioana Mircea    |    27 Mai 2024   •   17:30

Senatul a adoptat tacit, astăzi, un proiect de lege care modifică condițiile de obținere a permisului de conducere pentru adolescenți.

Până acum, tinerii care au împlinit 16 ani puteau obține permisul de conducere pentru categoria B1, ceea ce le permitea să conducă doar autoturisme cu o putere maximă de 20 de cai putere.

Principala modificare constă în faptul că tinerii de 17 ani vor putea obține permisul de conducere și vor putea conduce mașini cu o putere mai mare de 20 de cai putere, doar dacă sunt însoțiți de un adult.

Experții sunt de părere că această experiență poate fi benefică pentru tineri, cu condiția ca adulții care îi însoțesc să fie bine pregătiți. În cazul în care șoferul încalcă regulile de circulație, adultul va fi responsabil în egală măsură cu acesta.

Mai mult, însoțitorii vor putea fi testați pentru consumul de alcool și droguri, chiar dacă se află pe scaunul din dreapta, potrivit senat.ro.

Totuşi, proiectul de lege va intra în vigoare şi va produce efecte doar după ce va fi promulgat de preşedintele Klaus Iohannis şi publicat apoi în Monitorul Oficial al României.

×
Subiecte în articol: permis de conducere
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
El este românul ucis în Congo de o rachetă. Ar fi împlinit 23 de ani peste 6 zile
x close